Reklamacioni proces za kupovinu digitalnih proizvoda (kodovi, vaučeri i dopune)

Svi digitalni kodovi (vaučeri i dopune) za Playstation, Xbox, Nintendo, Steam i druge sisteme (u daljem tekstu: sistem), se dostavljaju kupcima na email adresu, neiskorišćeni, neaktivirani i ispravni.

Poručivanjem i plaćanjem porudžbine kupac potvrđuje da da je poručio digitalni kod (vaučer, dopunu) koja odgovara njegovom sistemu koji poseduje i koristi. Konzole & Vaučeri ne odgovaraju niti vrše refundaciju novca ukoliko je kupac kupio kod (vaučer, dopunu) za pogrešan sistem. Kupac je dužan da proveri i bude siguran da kupuje kod namenjen baš njegovom sistemu, odnosno regionalnom storu (prodavnici).

U slučaju da kod nije ispravan Konzole & Vaučeri će se obratiti dostavljaču kodova kako bi se ispitao reklamacioni slučaj i potvrdilo da kod nije unešen od strane kupca, odnosno da nije dostavljen kao nevalidan. Ukoliko se dokaže da je kod nevalidan i kao takav isporučen kupcu, novac će biti refundiran u roku od 15 dana od dana završetka reklamacionog procesa. Reklamacioni proces može trajati do 30 dana.

Kupovinom uređaja preko našeg portala, smatramo da ste sve gore navedene uslove pročitali i da ste sa istim saglasni. Molimo Vas da se gore navedene procedura poštuju, jer je u obostranom interesu da se sve reklamacije i servis rešavaju u najkraćem mogućem roku.